I Kik kan man udveksle beskeder, billeder, videoer, tegninger, memes, GIFs og andet indhold med ens kontakter. Men Kik er også et socialt medie, idet brugerne får adgang til offentlige gruppechats med op til 49 deltagere.
Fordele ved Kik
Det særlige ved Kik er, at app'en ikke kræver et telefonnummer for at oprette en bruger - en mailadresse og et brugernavn er alt der behøves, hvilket er med til at øge anonymitet, privatliv og online sikkerhed, da man ikke er tvunget til at dele privat information. Andre brugere kan desuden kun se dit brugernavn og profilbillede; ikke din mailadresse. Det betyder, at for at invitere brugere til at blive en kontakt, skal du kender deres brugernavn, og at det er den eneste information, du behøver videregive.
Ved deltagelse i offentlige gruppechats kan den enkelte bruger selv angive, om andre må kontakte dem direkte i en privatbesked.
Problematiske aspekter
På Kik er det muligt at skrive med fremmede via de offentlige gruppechats, som søges frem via hashtags og enten kan være interessebaserede eller oprettet med det formål at møde nye mennesker. Af samme årsag er aldersgrænsen for brug af Kik 13 år; Apple Appstore angiver, at aldersgrænsen er 17 år. Der er imidlertid intet til hinder for, at børn under 13 år opretter en profil og lyver sig ældre.
Med en hurtigt søgning på ordene "match", "date", "dating", "flirt", "romance", "find", "eggplant", "peach" og "friends" dukker der utallige chats op med mere eller mindre eksplicitte seksuelle undertoner. Det er med andre ord let at havne i en gruppechat, hvor indholdet handler om sex eller lyssky aktiviteter.
Klubberne anbefaler
Hvis Kik udelukkende bruges til at kommunikere med én eller flere venner, er det en fin app, der kan det samme som SMS, iMessage, Facebook Messenger og WhatsApp, og i den sammenhæng giver anonymiteten ingen mening.
Vi anbefaler, at børn og unge ikke bruger app'ens social mediefunktion, da det er her kombinationen af anonymitet og interaktion med fremmede hurtigt kan blive problematisk.